Tiramisu rețeta originală
Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor, se pune intr-un vas pe foc si se lasa 15min pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca bine.
Intr-un castron se amesteca bine laptele rece de la frigider cu mascarpone,se bate bine frisca tot de la frigider apoi se amesteca usor cu crema de lapte si esenta de vanilie;se da deoparte 1/3din compozitie si se amesteca cu piureul de zmeura.
Intr-o cutie se pun 1-2linguri cu crema alba,deasupra piscoturi inmuiate in cafea si Amareto,deasupra jumatate din crema cu zmeura,se niveleaza,se pun cateva fructe,se acopera cu jumatate din crema alba,din nou piscoturi,crema cu zmeura,restul de fructe,restul de crema alba,se niveleaza suprafata,se presara pepitele de ciocolata si se lasa la congelator 6h
La servire se lasa cutia 5min la temperatura camerei,se taie si se serveste cu sos de zmeura.
Data viitoare voi incerca sa fac crema asa cum e la Tiramisu rețeta originală ;)
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii