Racoreste-te cu o inghetata pe bat delicioasa si sanatoasa, preparata din iaurt si cirese in doua culori. Urmeaza reteta noastra simpla pentru un desert de vara perfect pentru cei mici, dar si pentru cei mari!
Pregateste ciresele: Daca folosesti cirese proaspete, spala-le bine si indeparteaza samburii. Daca folosesti cirese congelate, lasa-le sa se decongeleze si scurge-le bine de apa.
Prepara amestecul de cirese: intr-un blender, adauga ciresele, jumatate din cantitatea de iaurt si doua linguri de miere. Blenduieste până obtii un piure omogen. Daca doresti, poti sa treci piureul printr-o sita pentru a elimina bucatile mai mari de coaja.
Prepară amestecul de iaurt: intr-un bol, amesteca restul de iaurt cu 1-2 linguri de miere si extractul de vanilie (daca folosesti). Gusta si ajustează dulceata, dacă este necesar.
Toarnă in straturi: toarnă in formele pentru inghetata un strat de iaurt cu cirese, un strat de iaurt simplu si apoi un strat de iaurt cu cirese. Poți alterna straturile de mai multe ori pentru a crea un efect de două culori. Asigura-te ca lasi putin spatiu la varf pentru a permite amestecului sa se extinda atunci cand ingheata.
Pune betele de inghetata in formele umplute. Dacă formele tale au capac special pentru a tine betele in pozitie, foloseste-l. Daca nu, lasa amestecul sa se congeleze usor timp de 30-60 de minute, apoi introdu betele cand amestecul este suficient de tare pentru a le sustine.
Daca nu ai forme speciale pentru inghetata pe bat, poti umple paharute de unica folosinta.
Pune formele in congelator si lass-le sa inghete complet timp de cel puțin 4-6 ore, sau pana cand inghetata este complet solida.
Pentru a scoate inghetatele din forme, poti să le treci rapid sub apa calda sau să le lasi la temperatura camerei pentru cateva minute. Serveste-le imediat si bucura-te de inghetatele tale racoritoare si colorate!
Acest proces de stratificare va crea un efect vizual frumos si atractiv, iar combinația de iaurt simplu si iaurt cu cirese va adauga o variatie plăcuta de gusturi.
Poti incerca si reteta de inghetata ombre de mure, inghetata de vanilie sau inghetata de ciocolata cu rom. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii