Ingrediente
300 gr zmeura, 2 oua, 150 ml lapte, 150 gr zahar, 300 ml smantana grasa, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingurita extract de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
7 voturi
Mod de preparare
Laptele il punem pe foc. Galbenusurile le frecam cu 50 gr zahar pana se albesc. Laptele fierbinte il turnam peste galbenusuri si amestecam energic. Punem apoi amestecul pe foc mic si-l lasam pana se ingroasa usor, ca o crema mai subtire. Va fi nevoie de aproximativ 5-6 minute. Lasam crema de oua la racit. Practic si pentru inghetata asta pornim de la reteta de baza, inghetata de vanilie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam pana cand se transforma intr-o bezea lucioasa.
Mixam usor smantana grasa pana devine mai cremoasa. Daca vreti inghetata mai dulce puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra in smantana in timp ce o mixati.
Amestecam usor piureul de zmeura in crema de oua, apoi incorporam usor bezeaua cu miscari de jos in sus. Procedam la fel si cu smantana. La final adaugam zeama de lamaie si extractul de vanilie apoi turnam amestecul intr-un vas numai bun de dat la congelator, sau la masina de inghetata :)
Daca il puneti la congelator va trebui sa mai amestecati din jumatate in jumatate de ora (de vreo 4 ori) pentru a sparge acele de gheata apoi gata.
Servim inghetata cu pofta, in cupe sau in cornete de inghetata.
Enjoy!