Zmeura o spalam bine apoi o transformam in piure. Daca va deranjeaza semintele puteti sa o scurgeti, eu am lasat-o asa.
Laptele il punem pe foc. Galbenusurile le frecam cu 50 gr zahar pana se albesc. Laptele fierbinte il turnam peste galbenusuri si amestecam energic. Punem apoi amestecul pe foc mic si-l lasam pana se ingroasa usor, ca o crema mai subtire. Va fi nevoie de aproximativ 5-6 minute. Lasam crema de oua la racit. Practic si pentru inghetata asta pornim de la reteta de baza, inghetata de vanilie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam pana cand se transforma intr-o bezea lucioasa.
Mixam usor smantana grasa pana devine mai cremoasa. Daca vreti inghetata mai dulce puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra in smantana in timp ce o mixati.
Amestecam usor piureul de zmeura in crema de oua, apoi incorporam usor bezeaua cu miscari de jos in sus. Procedam la fel si cu smantana. La final adaugam zeama de lamaie si extractul de vanilie apoi turnam amestecul intr-un vas numai bun de dat la congelator, sau la masina de inghetata :)
Daca il puneti la congelator va trebui sa mai amestecati din jumatate in jumatate de ora (de vreo 4 ori) pentru a sparge acele de gheata apoi gata.
Servim inghetata cu pofta, in cupe sau in cornete de inghetata.
Enjoy!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii