Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata, cu doar cateva ingrediente. Perfecta pentru zilele calde si nu numai!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • vanilie (pastaie, extract, esenta)
  • o lingurita rasa turmeric (optional)

Mod de preparare

Intai puneti laptele la fiert. Daca folositi pastaie de vanilie, taiati-o pe ling in jumatate, scoateti semintele si puneti-le in lapte, inclusiv pastaia.

Mixati foarte bine galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si turmericul (curcuma). Eu il folosesc pentru accentuarea culorii inghetatei si este si un condiment foarte santanos.

Mixati la viteza mica si adaugati laptele putin cate putin.

Compozitia obtinuta se pune la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa un pic. Se pune vasul peste o oala in care fierbe putina apa si se amesteca cu un tel. Cand ajunge la 70-72 grade C (temperatura la care se gatesc galbenusurile si se distruge salmonella), se da jos de pe baia de aburi si se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru a se raci foarte bine.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana prinde consistenta si se incorporeaza treptat la crema de oua.

Apoi se transfera compozitia in masina de inghetata si o lasati sa-si faca treaba.

Daca nu aveti un aparat de inghetata, turnati compozitia intr-o caserola si dati-o la congelator pana ingheata. Trebuie sa amestecati bine cu o furculita la fiecare 30-40 de minute. Amestecarea va ajuta sa nu se formeze cristale de gheata in compozitie.

La aparatul pentru inghetata dureaza 15-20 de minute pana cand inghetata atinge consistenta potrivita. Apoi se transfera intr-o caserola cu capac si se pastreaza la congelator pana in momentul servirii.

Daca doriti o inghetata simpla si rapida, va recomand reteta de inghetata de banane si afine sau inghetata ombre de mure. Iar pentru ciocolatosi reteta de inghetata de ciocolata cu rom. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise