Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de vanilie cu zmeura

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 150 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca (am folosi La Dorna)
  • 3 lingurite vanilie
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 200 gr zmeura

Mod de preparare

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul.

Amestecati bine cu un tel.

Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic.

Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet topit.

Dupa ce zaharul este bine topit, dati cratita de pe foc.

Puneti peste galbenusuri untul si ciocolata rupta bucatele.

Amestecati bine pana ciocolata este complet topita si ingredientele sunt bine omogenizate.

Acoperiti cu folie crema obtinuta si o dati la rece.

Smantana, de la frigider sa fie, o mixati pana incepe sa prinda volum.

Adaugati doua linguri din compozitia cu galbenusuri, mixati, iar puneti din compozitie si mixati. Procedati astfel pana incorporati toata crema de galbenusuri.

La final adaugati zeama de lamaie si vanilia.

O sa obtineti o consistenta cremoasa.

Pregatiti o caserola sau forme de inghetata.

Puneti un strat de inghetata, nivelati, apoi din loc in loc puneti zmeura.

Turnati restul de compozitie, o nivelati, iar deasupra asezati restul de zmeura.

Puneti capacul la caserola, bagati inghetata la congelator circa 4 ore sau peste noapte.

O scoateti din congelator cu 10 minute inainte de servire.

Luati cu o cupa speciala din inghetata, puneti in boluri, cupe, farfurii si serviti.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise