Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere.
Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos. Încorporaţi treptat laptele fierbinte şi amestecaţi cu o lingură de lemn.
Turnaţi apoi compoziţia astfel obţinută într-un vas şi pe bain-marie continuaţi fierberea până ce amestecul se îngroaşă şi începe să îmbrace lingura. Lăsaţi crema să se răcească complet.
Frişca lichidă se bate până ce îşi menţine forma şi o încorporaţi în crema de ou răcită, amestecând bine. Turnaţi totul într-o formă şi daţi la congelator timp de minim 6 ore sau, mai bine, peste noapte.
Tăiaţi un pepenele galben în două, obţinând astfel două jumătaţi. Scoateţi-i sâmburii şi aruncaţi-i. Scobiţi puţin din mijloc, din miez, pentru a forma gaura mai mare. Miezul sfărâmaţi-l cu ajutorul unei furculiţe şi încorporaţi-l în îngheţată. Puneţi îngheţata în scobitura formată. Ornaţi cu vişine proapsete, cărora le-aţi scos sâmburii cu ajutorul unui ac mare, având grijă să rămână pulpa întreagă. Radeţi deasupra ciocolată amăruie.
O îngheţată reconfortantă!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii