Aceasta este a doua versiune a retetei mele de inghetata, pe care am imbunatatit-o. :)
Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede).
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.
Separat, se incalzeste laptele (dar nu se fierbe) intr-un ibric in care adaugam pastaia de vanilie. Apoi se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. De aceasta data, am mai batut-o un pic cu telul la urma, ca sa se faca spumoasa, apoi am fiert-o direct pe aragaz, la foc mic, pana s-a ingrosat un pic. Pana acum o faceam numai pe baie de abur, de teama sa nu se branzeaza, dar acum am zis ca trebuie sa incerc si asa. Si nu s-a branzit. Ce mi-a placut la varianta aceasta a fost ca s-a gatit mai bine, in plus batand-o cu telul (nu doar amestecand) a iesit mai spumoasa si aerata, apoi produsul final a iesit mai cremos.
Se lasa la racit.
Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam crema de oua cate un pic peste frisca, amestecand continuu cu mixerul, pana vedem ca s-a omogenizat frumos.
Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.
Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.
Portii: 4 cupe
Se poate servi cu dulceata preferata.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/inghetata-de-vanilie-4.html
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii