Inghetata de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Inghetata de vanilie

Ingrediente

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Aceasta este a doua versiune a retetei mele de inghetata, pe care am imbunatatit-o. :)

Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede).

Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se incalzeste laptele (dar nu se fierbe) intr-un ibric in care adaugam pastaia de vanilie. Apoi se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. De aceasta data, am mai batut-o un pic cu telul la urma, ca sa se faca spumoasa, apoi am fiert-o direct pe aragaz, la foc mic, pana s-a ingrosat un pic. Pana acum o faceam numai pe baie de abur, de teama sa nu se branzeaza, dar acum am zis ca trebuie sa incerc si asa. Si nu s-a branzit. Ce mi-a placut la varianta aceasta a fost ca s-a gatit mai bine, in plus batand-o cu telul (nu doar amestecand) a iesit mai spumoasa si aerata, apoi produsul final a iesit mai cremos.

Se lasa la racit.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam crema de oua cate un pic peste frisca, amestecand continuu cu mixerul, pana vedem ca s-a omogenizat frumos.

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.

Portii: 4 cupe

Se poate servi cu dulceata preferata.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/inghetata-de-vanilie-4.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise