Ingrediente
-8 linguri de zahar, -8 galbenusuri, -1 litru lapte dulce,fiert si racit, -300 ml.sirop de soc, -1 kg.smantana,grasime 30%, -300 gr.dulceata de trandafiri.
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol se pun galbenusurile, 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, dupa care se toarna in cratita cu lapte de la bain marie. Se amesteca usor cu o paleta pana ajunge crema la temperatura de circa 80%,daca nu aveti un termometru este bine sa nu se ajunga la fierbere deoarece se poate taia crema.Se opreste focul,se adauga sucul de soc si putina dulceata de trandafiri.Se poate doar cu suc de soc.Eu am adaugat si dulceata de trandafiri sa fie foarte aromata.Se omogenizeaza bine si se da la congelator pret de 6-7 ore dupa care se poate servi. La mine nu a facut ace de gheata deoarece toate ingredientele sunt naturale si de buna calitate.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!