Inghetata de Portocale

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de Portocale

Ingrediente

  • - 500 ml. suc de portocale proaspat (4-5 portocale mari)
  • - 375 ml. frisca lichida
  • - 125 ml. lapte de vaca (gras)
  • - 100 gr. zahar tos (sau cit va place de dulce;cine doreste poate folosi zahar substitut pentru prajituri)
  • - 1 lingura coaja rasa de portocala
  • - 1 lingurita vanilie extract (sau vanilie pudra)

Mod de preparare

Sucul de portocale il strecurati de pulpa ramasa de la portocale si intr-un casatron mai mare combinati toate ingredientele; amestecati bine.

(Frisca si laptele sa fie de la frigider)!!!

Compozitia se pune in masina de inghetata (containerul de la masina de inghetata sa fie la congelator cel putin 24 ore inainte de al folosi) si urmati instructiunile ei. Nu uitati!, compozitia isi v-a mari volumul datorita temperaturii reci, deci lasati cam 1/4 liber in containerul in care faceti inghetata, nu-l umpleti!!!

Dupa care puneti inghetata in container de plastic cu capac si o puneti la congelator 1/2 ora inainte de a servi.

**Pentru cine nu are masina de inghetata, bateti bine compozitia cu mixerul (cam 3 min.) sau telul (6 min.)si dupa asta puneti compozitia in container de plasctic la congelator si o lasati cel putin 1 ora).

Va doresc pofta buna, si pentru ca au venit "caldurile" am sa mai trimit retete "racoroase"! care sper sa va placa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise