Intr-o cratita, amesteca laptele, zaharul, jumatate din smantana si praful de sare. Amesteca bine. Adauga frunzele de menta si continua sa amesteci pana cand frunzele de menta s-au omogenizat cu restul ingredientelor. Ia cratita de pe foc si lasa continutul sa se raceasca timp de o ora. Intre timp, intr-un castron, amesteca galbenusurile de ou cu restul de smantana.
Adauga peste oua si crema cu menta si amesteca continuu, pana cand se obtine o crema omogena. Adauga crema din nou pe foc si amesteca continuu, pana cand crema se intareste. Cand se intareste, ia crema de pe foc si continua sa amesteci bine, cateva minute. Lasa apoi crema sa se raceasca la temperatura camerei. Cand s-a racit, pune crema intr-un recipient special pentru inghetata si tine-o cateva ore la congelator.
Inghetata de menta se serveste rece, ornata cu ciocolata rasa deasupra si o frunza de menta proaspata pentru aroma
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii