Ingrediente
O reteta de ingheţată de mentă delicioasa de pe blogul "Bucataria-marea aventura", http://truedelights.ro/2012/07/21/inghetata-de-menta/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+truedelights%2FWvdF+%28Bucataria+-+marea+aventura%29, Avem nevoie de:, -200 ml lapte, -200 ml frişcă lichidă, -60 g zahăr, -3 glbenuşuri, -1 cană de frunze de mentă spălate, -cateva picături de colorant alimentar verde(opţional)
Dificultate: Redusa | Timp: 4h
4 voturi
Mod de preparare
Se strecoară infuzia şi se storc bine frunzele de menta pentru un plus de aroma şi culoare.
Galbenuşurile se mixează cu zahărul pană se obţine o spumă albicioasă.
Se adaugă treptat laptele aromat cu menta şi se pune la foc mic, amestecand incontinuu pană cand se ingroaşă.
Se lasă crema obţinută la răcit,apoi se adaugă frişca lichidă şi se amestecă bine.
Se pune in caserolă la congelator cca 3 ore, amestecand la fiecare 30 de minute compoziţia cu o furculiţă pentru a nu se forma cristale de gheaţă.
Este o ingheţată foarte aromată şi răcoritoare.
Cu toate ca am folosit frunze de menta foarte proaspete si fragede nu mi-a iesit culoarea ca cea de pe blog; am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar verde pentru a face inghetata mai apetisanta.
Poftă bună!
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012
....absolut delicios...felicitari
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012
Inghetata delicioasa,iar prezentarea este superba...