Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte
Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte, se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se strecoara, pasand usor cu o lingura florile in sita, apa se masoara cu un pahar/cana, se pune intr-un vas pe foc si la 2 masuri de lichid se adauga 1 masura de zahar (asta-i motivul pentru care nu am pus cantitatea de zahar), apoi se lasa la fiert, adunand spuma care se formeaza, pana rezulta un sirop gros aproape de consistenta mierii de albine.
La final se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se lasa sa se raceasca foarte bine (se poate pune in frigider).
In acest timp, se bate frisca tare, apoi se amesteca cu siropul de lavanda si cele doua picaturi de colorant, iar dupa omogenizare, se rastoarna intr-o cutie si se lasa la congelator pana a doua zi sau se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30-45min.
Am adaugat colorant pentru ca lavanda isi pastreaza la fiert doar aroma, nu si culoarea.
Are un gust divin!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii