Inghetata de lavanda

Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Inghetata de lavanda

Ingrediente

  • 1 cana cu flori de lavanda proaspete, nu uscate
  • 1 l de apa
  • zahar (nu pun cantitatea, veti vedea pe parcurs de ce)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lamaie
  • 2 picaturi de colorant alimentar violet

Mod de preparare

Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte, se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se strecoara, pasand usor cu o lingura florile in sita, apa se masoara cu un pahar/cana, se pune intr-un vas pe foc si la 2 masuri de lichid se adauga 1 masura de zahar (asta-i motivul pentru care nu am pus cantitatea de zahar), apoi se lasa la fiert, adunand spuma care se formeaza, pana rezulta un sirop gros aproape de consistenta mierii de albine.

La final se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se lasa sa se raceasca foarte bine (se poate pune in frigider).

In acest timp, se bate frisca tare, apoi se amesteca cu siropul de lavanda si cele doua picaturi de colorant, iar dupa omogenizare, se rastoarna intr-o cutie si se lasa la congelator pana a doua zi sau se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30-45min.

Am adaugat colorant pentru ca lavanda isi pastreaza la fiert doar aroma, nu si culoarea.

Are un gust divin!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise