Inghetata de cafea cu sos de vin

Reteta de inghetata de cafea cu sos de vin. Inghetata de cafea cu sos de vin reteta pas cu pas. Reteta de inghetata de cafea. Inghetata cu sos de vin. Retete de inghetata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Inghetata de cafea cu sos de vin

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 100 g zahar
  • 4 cesti de cafea espresso
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru sosul de vin:
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 varf de cutit scortisoara macinata
  • 125 ml vin rosu
  • 125 g cirese fara samburi

Mod de preparare

Reteta de inghetata de cafea cu sos de vin este una deosebita. Am mancat-o la un restaurant din tara si apoi am descoperit reteta intr-on carte veche de bucate.

Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca.

Galbenusurile le mixam spuma cu 50 g zahar iar apoi le punem pe foc, la bain marie pana se ingroasa. Dam de pe foc si adaugam amestecul de cafea cu zahar. Amestecam bine pana se omogenizeaza iar apoi dam la racit.

Batem frisca bine si adaugam crema de galbenusuri si cafea rece.

Omogenizam bine iar apoi punem in cutii si dam la congelator.

Eu am lasat-o peste noapte.

A doua zi am pregatit sosul de vin. Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba 10 minute, dupa care am dat la racit.

Dupa ce s-a racit trecem sosul prin sita sau pasam in blender. Servim inghetata cu sos de vin si cirese.

Este o inghetata foarte fina si racoritoare iar combinatiea cu sosul de vin este deosebita.

Incercati si voi reteta de inghetata de cafea cu sos de vin, o sa o tot repetati, va asigur!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise