Se ia o forma cam de un litru, se clateste cu apa rece si se pune in ea o cutie pentru inghetata (vas din plastic). Se spala zmeura, se zvanta si se paseaza in mixer. Se da prin sita. Se amesteca cu 50 g zahar si doua linguri de lichior de portocale.
Se despica in doua batonul de vanilie, i se scoate maduva care se amesteca cu restul de zahar, galbenusurile de ou se amesteca spuma cu zaharul vanilat. Se adauga smantana si restul de lichior. Compozitia obtinuta se toarna in forma. Deasupra se varsa piureul de fructe. Se amesteca usor cu o furculita. Se baga in congelator peste noapte (8 ore).
Inghetata se scoate din frigider cu 10 minute inainte de a fi servita, ca sa se inmoaie putin. Forma se scufunda repede in apa fierbinte, apoi inghetata se rastoarna pe un platou. Se garniseste, dupa dorinta, cu zmeura proaspata si boabe de coacaze rosii (strugurei, rujinci, ribizli).
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii