Ingrediente
3 galbenusuri, 150 g zahar, 1 lingura amidon, 300 ml lapte, 400 ml frisca, 250 g stafide, 1 esenta rom/50 ml rom
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
12 voturi
Mod de preparare
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit.
Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece, apoi se adauga stafidele si se amesteca.
Bolul/caserola se pune in congelatir si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura.
Se poate repartiza in forme individuale si se baga la congelator pana ingheata. Pentru a iesi cu usurinta se scufunda in apa fierbinte pentru cateva secunde,apoi se rastoarna pe o farfurie.
Se poate servi globulete,in cornete.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012
Apetisanta, potrivita pt zilele acestea toride de iulie!
kok miori (Chef de cuisine) , 06 august 2011
Minunata inghetata imi place cu rom.Felicitari.
TeoBucatar (Chef de cuisine) , 05 august 2011
Super poza!