Inghetata cu nuci si caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300 ml de lapte
  • - 2 ouă
  • - 65 g de zahăr vanilat
  • - 1 lingură de amidon
  • - 2 linguri de frişcă
  • - 50 g de nuci prăjite
  • - caramel lichid cu lapte
  • - sorbetieră

Mod de preparare

Desfă amidonul în 1/2 pahar de lapte.

Incălzeşte laptele rămas..

Bate ouăle cu zahărul până ce amestecul se albeşte.

Adaugă treptat peste ouă laptele cald.Pune apoi amestecul de lapte şi amidon.

Pune iar pe foc mic până se îngroaşă.

Când dă în clocot, ia de pe foc şi lasă să se răcească.

Adaugă frişca şi pune în sorbetieră pentru aproximativ 20 de minute.

Când e gata, pune nucile şi stropeşte generos cu sos caramel. Amestecă de vreo 2 ori cu o furculiţă, dar lasă şi părţi cu sos. Pune 1 oră la congelator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise