1. Pentru a face siropul, toarna vinul peste stafide si lasa-le la inmuiat timp de 2 ore.Pune zaharul si vanilia in 60 ml apa, intr-un vas mic, si incalzeste-le pana ce zaharul s-a dizolvat si s-a obtinut un sirop clar.Mareste focul si lasa siropul sa dea in clocot.Adauga stafidele cu vin si fierbe-le timp de 5 minute, pana ce obti siropul.Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei, apoi acopera-l si pune-l la frigider.
2. Pentru a face inghetata, incalzeste putin laptele, mierea si zaharul, intr-o cratita.Gradat, mareste focul, amestecand din cand in cand, pana ce zaharul s-a dizolvat si amestecul ajunge la punctul de fierbere, apoi ia-l de pe foc.Adauga vanilia si amesteca.Pune galbenusurile int-un bol si toarna laptele fierbinte peste ele ,putin cate putin, amestecand continuu.Adauga branza mascarpone si amesteca.
3. Strecoara compozitia obtinuta si pune-o la frigider 1 ora.Pe urma pune-o la congelator pentriu inca 1 ora, amesteca in ea, apoi repeata aceasta operatiune de 3-4 ori.
4. Pune deoparte 2/3 din stafide.Pune inghetata intr-un vas de plastic si inglobeaza stafidele pastrate si 2 linguri sirop.Pune ingheta la congelator pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi.Serveste-o alaturi de siropul cu stafidele ramase.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii