Inainte de a se bate smantana se iau 4 linguri si se pun deoparte intr-un pahar. Se bate bine smantana (se face frisca). Intr-un castronel se pun galbenusurile de ou si laptele condensat si se amesteca cu mixerul. Se incalzesc cele 4 linguri de smantana (in bain-marie),se amesteca cu cafeaua instant si se adauga la compozitia cu galbenusuri, continuind amestecarea cu mixerul.Cand s-a omogenizat bine, se amesteca cu frisca si se amesteca usor, de jos in sus cu o lingura.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec si se pune in congelator timp de o noapte intreaga.
Inainte de a servi, se scoate din congelator si din forma, se taie felii, se pun in farfurii 1-2 felii si se presara praf de cacao deasupra. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii