Inghetata cu cafea

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml smantana proaspata,
  • 2 oua,
  • 170 ml lapte condensat,
  • 4 linguri de cafea instant.

Mod de preparare

Inainte de a se bate smantana se iau 4 linguri si se pun deoparte intr-un pahar. Se bate bine smantana (se face frisca). Intr-un castronel se pun galbenusurile de ou si laptele condensat si se amesteca cu mixerul. Se incalzesc cele 4 linguri de smantana (in bain-marie),se amesteca cu cafeaua instant si se adauga la compozitia cu galbenusuri, continuind amestecarea cu mixerul.Cand s-a omogenizat bine, se amesteca cu frisca si se amesteca usor, de jos in sus cu o lingura.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec si se pune in congelator timp de o noapte intreaga.

Inainte de a servi, se scoate din congelator si din forma, se taie felii, se pun in farfurii 1-2 felii si se presara praf de cacao deasupra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise