Reteta postata pe: 18 iulie 2011
Ingrediente
2l lapte,, 900g zahar,, 4 linguri cu virf de faina,, 2 linguri cacao,, 10 oua,, 100g unt,, 20 de nuci,, esenta de rom.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert adaugam si untul si amestecam pina intra in compozite si lasam sa se raceasca. Cind s-a racit compozitia adaugam albusurile batute spuma,si amestecam pina se omogenizeza si adaugam si putina esenta de rom; apoi turnam in casolete,in pahare de unica folosinta si le dam la congelator (eu fac cu cacao dintr-un litru de lapte,iar celalat litru il fac cu vanilie sau fac jumate cu vanilie sau lamiie si cealalta jumatate cu banane; atit vanilia cit si zeama de la 2 lamii le amestecam impreuna cu celalte ingrediente si le punem pe foc,iar bananele le facem piure si le adaugam dupa ce a fiert laptele cu zaharul ouale si faina).
Este o inghetata foarte buna, satioasa si iese o cantitate mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Inghetate
Se da laptele in clocot, se adauga zaharul si se tine pe foc pana cand acesta se dizolva.Se trage
13 voturi
2 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate