1. Se amesteca afinele cu jumatate din cantitatea de zahar.
2. Se pune vasul in congelator pana cand se prepara si restul ingredientelor.
3. Se pune laptele la fiert si cand incepe sa clocoteasca, se opreste focul si se pune batonul de vanilie despicat in doua.
4. Se acopera vasul si se lasa pana cand laptele se raceste.
5. In alt vas se bat galbenusurile cu zaharul ramas, pana cand se va obtine o compozitie cremoasa.
6. Se scoate batonul de vanilie din lapte.
7. Se toarna laptele treptat, amestecand mereu, peste amestecul de oua si zahar.
8. Cand tot laptele a fost adaugat, se pune vasul la fiert la bain-marie.
9. Se amesteca mereu si cand compozitia incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc.
10. Atentie: compozitia trebuie doar sa ajunga la puntul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca.
11. Compozitia este gata in momentul in care pe lingura cu care se amesteca ramane o pelicula groasa.
12. Se pune compozitia la racit si se adauga amestecul de afine.
13. Se pune compozitia la congelator pentru mai multe ore.
14. Atentie: amestecati in compozitie din ora in ora pentru a nu se forma ace de gheata.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii