Inghetata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Inghetata

Ingrediente

  • 1 Litru de lapte
  • 8 Galbenusuri de ou
  • 300 gr zahar
  • 1 rama de scortisoara,coaja de lamaie

Mod de preparare

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben fara nimic de alb).

2) Deoparte se amesteca zaharu cu galbenusurile de ou

3) Se adauga laptele aromatizat cu scortisoara si coaja de lamaie la amestecul dinainte.Se amesteca totul si dupa ce sa amestecat bine se pune inca o data la foc.

4) Se tine la foc usor si se amesteca fara oprire,cand se observa ca sa facut ca o crema se ia de pe foc.Se scoate coaja de lamaie si scortisoara si se pune la congelator

ATENTIE:cand se pune la foc atentie mare sa nu fiarba pentru ca se taie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise