Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii

Ingrediente

  • -un dovlecel
  • -o jumatate de piept de pui
  • -2 linguri de smantana
  • -2 linguri cascaval ras
  • -1 lingura de pesmet
  • -sare si piper
  • -cimbru
  • -o ceapa mijlocie
  • -2 rosii
  • -2 linguri pasta de tomate

Mod de preparare

Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem inele mai grosute si scoatem miezul cu grija sa nu-l rupem. Le presaram cu sare si le lasam sa isi lase zeama.

Pieptul de pui il tocam marunt si il amestecm cu smantana, pesmetul, cimbru, sare si piper si o lingura de cascaval ras (eu am folosit parmezan). Amestecam bine sa ne iasa o compozitie omogena.

Cu compozitia rezultata, umplem inelele de dovlecel, presandu-le usor intre palme. Procedam asa cu toate inelele.

Cand sunt gata umplute, punem o tigaie la incins cu foarte putin ulei si un catel de usturoi pe care il vom cali usor.

Scoatem usturoiul si punem inelele de dovlecei,lasam focul mediu si le prajim cam 7-8 minute pe o parte si pe alta.

Cand s-au rumenit frumos, le scoatem, le punem intr-o tavita, le presaram cu parmezan si punem la cuptorul incins cam 10 minute.

Cat sunt la cuptor vom face sosul. Intr-o tigaie (eu am folosit tigaia in care am prajit inelele) mai punem un pic de ulei si ceapa taiata pestisori. Lasam sa se caleasca si apoi adaugam rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.

Cand totul este gata, pe o farfurie, punem o lingura-doua de sos si peste punem dovleceii. Decoram cu frunze de patrunjel si servim cat sunt calde.

Sunt grozave!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise