Inele de ceapa murate

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Inele de ceapa murate

Ingrediente

  • Pentru 3 borcane mari (720 gr) ai nevoie de:
  • - 500 gr ceapa
  • - 18 boabe de piper
  • - 3 lingurite boabe mustar
  • - 2 cani otet
  • - 3 cani apa
  • - 1 1/2 cana zahar
  • - 5 lingurite sare grunjoasa
  • - 1/2 lingurita scortisoara
  • - 9 ardei chili
  • - 3 lingurite seminte chimen
  • - 3 lingurite boabe coriandru

Mod de preparare

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa care se stinge focul si se amesteca 1-2 minute.

Ceapa se taie inele subtiri (2-3 mm), se separa inelele si se pun in borcane.

Se adauga in fiecare borcan:

- 6 boabe de piper (sau mai multe daca vrei)

- 1 lingurita seminte de mustar

- 3 ardei chili

- 1 lingurita seminte chimen

- 1 lingurita boabe coriandru

Se umplu borcanele cu lichidul fierbinte si se lasa 5 mm gol. Se scot bulele de aer cu un cutit sau un betisor si daca mai este nevoie se mai toarna lichid.

Pentru a sigila borcanele le puteti fierbe sau le puteti pune cu capacele in jos sub o patura groasa.

Se lasa la frigider minim 2 saptamani inainte de a fi servite.

Pentru pastrare indelungata se sigileaza borcanele si se lasa minim 1 luna inainte de a fi servite. Se pot pastra aproximativ 1 an la racoare.

http://bucatarella.blogspot.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise