Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa nu fie fierbinte!) si pune-o peste drojdie si lasa sa creasca 5 min. Toarna compozitia cu unt peste o cana faina, adauga drojdia si oul batut usor. Amesteca si pune si restul de faina, pana obtii un aluat moale si elastic. Acopera si lasa sa creasca timp de o ora.
Intinde o foaie dreptunghiulara(32/20cm) si unge-o cu unt moale. Amesteca zaharul, scortisoara si ghimbirul si presara-le peste foaia unsa. Pune si stafidele si ruleaza strans. Uneste capetele si formeaza un inel. Pune inelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Taie (putin) inelul cu foarfeca la distante egale. Acopera si lasa din nou la crescut inca o ora. Coace la foc potrivit, 25-30 min, sau pana se rumeneste.
Amesteca zaharul pudra cu laptele si vanilia si toarna peste inelul caldut.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii