Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor.
Eu le-am copt in formele de briose,la foc mediu,timp de jumatate de ora.
Se lasa la racit,apoi se insiropeaza cu siropul de zahar ars.
Sirop:
Zaharaul se caramelizeaza,dupa care se \"stinge\" cu apa.Dupa ce s-a racorit se adauga esenta de rom.
Prajiturile coapte,se taie in doua si se insiropeaza.Pe una din parti (baza) se pune frisca din belsug :) si se acopera cu cealalta parte (capacul) inmuiata in glazura de ciocolata.
Glazura:
Se pun pe foc ciocolata si frisca lichida, pana aproape de punctul de fierbere.Se omogenizeaza.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii