Cojiti vinetele, alternand o fasie cu coaja cu una fara coaja (ca un model in dungi), taiati-le in doua pe lung, puneti-le intr-un castron mai mare, pudrati-le cu sare grunjoasa si lasati-le sa zemuiasca 30 de minute.
Intre timp curatati ceapa si usturoiul si tocati ceapa ceva mai mare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le rondele (eventual presati-le intre palme ca sa indepartati semintele).
Incingeti cuptorul la 180gr.. Spalati vinetele de sare sub jetul de apa rece, stergeti-le si prajiti-le pe ambele parti, la foc iute, in 100 ml de ulei. Lasati-le sa se scurga, despicati-le - pe lung - in partea cu miez si asezati-le intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei.
In alta tigaie, caliti ceapa tocata intr-o lingura de ulei - circa 10 minute - amestecand intruna.
Puneti peste fiecare jumatate de vanata ceapa, rosiile si cateii de usturoi, taiati felii, stropiti-le cu restul de ulei, sarati-le, piperati-le si dati-le 30 de minute la cuptor. Serviti-le caldute sau la temperatura camerei.
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii