Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece cu sare pina se pregatesc celelalte ingrediente.
Se oparesc rosiile pentru a putea indeparta coaja.
Se curata ceapa si ardeii, apoi se toaca marunt.
Cu o lingurita se indeparteaza miezul feliilor de vinata, facind un caus mic. Se curata rosiile de coaja apoi, impreuna cu miezul vinetelor se toaca si ele marunt.
Se incing doua linguri de ulei intr-o tigaie apoi punem ceapa tocata sa se caleasca.
Cind a capatat o culoare aurie adaugam si ardeiul, amestecind continuu.
Adaugam si rosiile impreuna cu miezul vinetelor peste legumele calite, lasind sa fiarba usor pina scade sucul lasat de rosii.
Intre timp tocam ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul.
Se adauga si acestea peste amestecul din tigaie, lasind pentru inca doua minute sa se combine toate aromele. Se presara o lingurita rasa de sare si un virf de cutit de piper, se amesteca si se indeparteaza dupa foc.
Se scot vinetele din apa si se tamponeaza cu hirtie absorbanta pentru a indeparta complet lichidul.
Se toarna restul de ulei intr-un vas un pic mai adinc si se prajesc vinetele pe ambele parti.
Se aseaza vinetele prajite intr-o tava cu miezul in sus.
Apoi, cu o lingura asezam umplutura pregatita anterior. La sfirsit, se taie brinza in fisii si se decoreaza vinetele. Se presara oregano deasupra dupa care se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 20 de minute, asa incit sa se gateasca totul impreuna.
Sint gata cind brinza va capata o crusta usor aurie iar umplutura va deveni usor transparenta pastrind totusi o cromatica vie.
Se scot cu o paleta pe un platou astfel incit surplusul de ulei va ramine in tava si se vor consuma dupa ce s-au racorit putin.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii