Imam bayildi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Imam bayildi

Ingrediente

  • doua vinete potrivite
  • doua cepe
  • doi ardei grasi
  • doua rosii
  • patru catei de usturoi
  • un ardei iute
  • o legatura patrunjel verde
  • 250 grame feta de oaie si capra
  • o lingurita oregano
  • o cana ulei de masline
  • piper si sare, dupa gust

Mod de preparare

Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece cu sare pina se pregatesc celelalte ingrediente.

Se oparesc rosiile pentru a putea indeparta coaja.

Se curata ceapa si ardeii, apoi se toaca marunt.

Cu o lingurita se indeparteaza miezul feliilor de vinata, facind un caus mic. Se curata rosiile de coaja apoi, impreuna cu miezul vinetelor se toaca si ele marunt.

Se incing doua linguri de ulei intr-o tigaie apoi punem ceapa tocata sa se caleasca.

Cind a capatat o culoare aurie adaugam si ardeiul, amestecind continuu.

Adaugam si rosiile impreuna cu miezul vinetelor peste legumele calite, lasind sa fiarba usor pina scade sucul lasat de rosii.

Intre timp tocam ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul.

Se adauga si acestea peste amestecul din tigaie, lasind pentru inca doua minute sa se combine toate aromele. Se presara o lingurita rasa de sare si un virf de cutit de piper, se amesteca si se indeparteaza dupa foc.

Se scot vinetele din apa si se tamponeaza cu hirtie absorbanta pentru a indeparta complet lichidul.

Se toarna restul de ulei intr-un vas un pic mai adinc si se prajesc vinetele pe ambele parti.

Se aseaza vinetele prajite intr-o tava cu miezul in sus.

Apoi, cu o lingura asezam umplutura pregatita anterior. La sfirsit, se taie brinza in fisii si se decoreaza vinetele. Se presara oregano deasupra dupa care se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 20 de minute, asa incit sa se gateasca totul impreuna.

Sint gata cind brinza va capata o crusta usor aurie iar umplutura va deveni usor transparenta pastrind totusi o cromatica vie.

Se scot cu o paleta pe un platou astfel incit surplusul de ulei va ramine in tava si se vor consuma dupa ce s-au racorit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise