Iepure cu prune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Iepure cu prune

Ingrediente

  • un iepure
  • 3 morcovi
  • 10 prune uscate
  • 2 cepe mari
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei galben
  • o cutie ciuperci
  • o crenguta cimbru
  • 100 gr margarina de prajit
  • 4 linguri de faina pt tavalit iepurile
  • 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul
  • 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl
  • 2 felii de piine unse cu mustar

Mod de preparare

Incepem cu zaravatul pe care il taiem marunt iar morcovul in rondele,eu il prefer asa, ciupercile curatate si feliate.Se portioneaza iepurele daca nu il cumparati gata si se curata bine pielita dupa care il tavalim prin faina si il punem la prajit in 80 gr margarina bine incinsa.Se prajeste pe amindoua partile si se scoate intr-un platou, in tava in care am prajit iepurile se pune ceapa si se caleste adaugind apoi ardeii si morcovul.Cind sunt gata bine calite se pune iepurile si cele doua beri adaugind o cana sau doua de apa,prunele si condimentele(sare,piper negru)si crenguta de cimbru,cind a dat doua trei clocote se adauga feliile de piine unse cu mustar.Se lasa la foc mijlociu sa fiarba bine,intre timp prajim ciupercile in margarina cea ramas si cind sunt gata le adaugam peste iepure in pralabil adaugind faina pt sos (atentie;faina se adauga doar cind carnea este gata dar sa nu se ia de pe os)dind cu lingura de lemn pe fundul oalei ca sa nu se prinda. Se da deoparte si se lasa cu capacul pus 15 minute sa abure inainte de servit.

Noi in casa intotdeauna o pregatim dupa sarbatori pt ca e o mincare usoara si dupa atitea bunatati si mincare grea e nevoie de ceva mai usor si binenteles servita cu o bere de cirese un adevarat Kriek.

Va dorim pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise