Iepure cu praz si masline la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mai intai pregatim ingredientele.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Iepure cu praz si masline la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • 500 g carne de iepure
  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 200 g ciuperci din conservă
  • 150 g măsline cu sâmburi
  • 300 g pastă de roșii
  • sare, după gust
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Mai întâi pregătim ingredientele.

Porționăm carnea bine spălată și curățată și o stropim cu zeamă de lămâie pentru frăgezire.

Presărăm sare peste ea și o lăsăm la odihnit, la rece, până pregătim restul ingredientelor.

Scurgem măslinele, le clătim și le lăsăm pentru câteva minute în apă rece.

Curățăm prazul, îl spălăm și îl tocăm rondele, la fel și morcovii.

Curățăm ardeiul și îl tocăm fâșii.

Scurgem ciupercile și le tocăm mai mărunt.

Când avem toate aceste ingrediente pregătite dăm startul preparării rețetei Iepure cu praz și măsline la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

Turnăm uleiul în oala aparatului, apoi adăugăm pe rând toate legumele, apoi pasta de roșii, ierburile de grădină uscate și carnea.

Turnăm apă doar atât cât să fie ingredientele acoperite și punem capacul aparatului, comutându-l pe poziția închis, adică spre semnul de pe vas, cu lacăt închis.

Ne asigurăm ca supapa de pe capac să fie în poziția pentru eliberare a aburului, pentru că la gătirea lentă nu avem nevoie de presiune.

Conectăm aparatul la sursa de tensiune și apăsăm tasta slow cook.

Alegem modul de temperatură apăsând tasta high și setăm timpul pentru 4 ore.

Și gata, putem pleca la piață, la coafor sau putem face orice altceva numai mâncare, nu.

Mâncarea o prepară minunatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

După expirarea timpului, deschidem capacul rotindu-l spre semnul cu lacăt deschis și testăm ingredientele dacă sunt pătrunse.

Dacă nu sunt bine pătrunse, putem să mai prelungim durata de preparare cu 30 de minute, sau 1 oră, după caz.

La mine au fost pătrunse suficient, doar morcovii au rămas ușor al dente, dar tare buni au fost așa.

Carnea a fost foarte fragedă, dar depinde și aici de cât de fraged este iepurele.

Presărăm pătrunjel verde tocat și servim deliciosul preparat, alături de familie.

Un alt plus pentru acest Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune este faptul că se curăță ușor.

Piesele de pe capac, respectiv garnitura și supapa se desfac ușor și le putem curăța sub jet de apă.

Pentru mai multe detalii despre aparat, puteți acesa acest link: https://goo.gl/47BLsS.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise