Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa. Atentie daca sunt cumva cheguri mari de sange rezultate in urma vanarii aceste se vor indeparta.(Eu nu fezandez niciodata carnea de vanat deoarece se poate intampla sai se schimbe gustul).Carnea curatata ca ami sus se pune in apa rece la fiert intr-o oala cu capac sau oala subpresiune si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba si iese spuma se ia de pe foc si se arunca aceasta apa, apoi se spala din nou carnea cu apa rece si se pune din nou la fiert. Se fierbe la foc mic, se ia spuma pe care o mai face si se pun legumele tocate marunt, uleiul, piperul si putina sare si se lasa sa fiarba incet. Legumele se pot pune si intregi sau bucati mai mari . Dupa ce s-au fiert legumele, acestea se strecoara sau se scot cu spumiera si se paseaza punandu-se inapoi peste carne.Dupa cca.1 ora si jumatate se pune vinul si se mai lasa la fiert pana carnea se patrunde bine. Intre timp daca a scazut apa f. mult aceasta se completeaza doar cu apa calda chiar fierbinte.Dupa fierberea completa a carnii se pune sucul de rosii sau bulionul astfel incat sosul sa fie mai grosut. Maslinele se spala si se pun in sosul cu carne , se mai dau cateva clocote se pun feliile de lamaie fara coaja , se potriveste de sare, se mai dau in cateva clocoteapoi de pun foile de dafin si se ia de pe foc.
Recomand ca pe timpul fierberii oala sa fie acoperita.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii