Ied copt in ierburi aromatice

Spalati iedul.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Ied copt in ierburi aromatice

Ingrediente

  • • Un ied
  • • 2 litri de vin alb demisec
  • • 200 ml bere brună
  • • 500 ml apă
  • • 8 rămurele de rozmarin proaspăt
  • • 8 rămurele de cimbru uscat
  • • 10 rămurele de salvie proaspătă
  • • 100 de grame de mentă uscată
  • • Un praz mare
  • • Un fenicul
  • • O pungă mare de leurdă
  • • O legătură de frunze de coriandru
  • • O legătură de frunze de leuștean
  • • O legătură de frunze de măcriș
  • • 6 frunze de dafin
  • • 2 linguri de piper negru
  • • O linguriță de piper rosu
  • • O jumătate de linguriță de boabe măcinate de coriandru
  • • O jumătate de linguriță de chimen măcinat
  • • O jumătate de linguriță de ardei iute măcinat
  • • O jumătate de linguriță de nucsoară măcinată
  • • O jumătate de linguriță de cardamon măcinat
  • • O jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
  • • O lingură plină de sare.

Mod de preparare

Spălaţi iedul, îl curățați de grăsimea nedorită și îl puneți la marinat în vin, la frigider, pentru 30 de ore. Eu am pus deoparte capul de la ied pentru ciobiță acrită cu măcriș, iar măruntaiele pentru drob. Marinata o preparați din cei 2 litri de vin alb demisec, o lingură de piper negru, 4 rămurele de rozmarin, 4 rămurele de cimbru, 5 rămurele de salvie, 50 de grame de mentă uscată.

După cele 30 de ore de marinare, spălați și tocați 4 rămurele de rozmarin, 5 rămurele de salvie, leurda, prazul, feniculul, frunzele de coriandru, frunzele de leuștean, frunzele de măcriș. Puneți în cratița pentru gătit, pregătită pentru a fi pusă în cuptor, două treimi din această compoziție tocată, așezați iedul peste patul de frunze, adăugați 50 de grame de mentă uscată, 4 rămurele de cimbru uscat, foile de dafin, o lingură de piper negru, o linguriță de piper rosu, o jumătate de linguriță de coriandru măcinat, o jumătate de linguriță de chimen măcinat, o jumătate de linguriță de ardei iute măcinat, o jumătate de linguriță de nucsoară măcinată, o jumătate de linguriță de cardamon măcinat, o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate, o lingură plină de sare, apoi presărați cealaltă parte din ierburile tocate.

Adăugați 500 ml apă, 200 ml bere brună și puneți în cuptor cratița. Eu am lăsat-o 2 ore în cuptor de căramidă, dar puteți să o puneți în cuptorul electric la 200 de grade pentru aceeași perioadă de timp.

Poftă bună!

Paşte liniştit, alături de cei dragi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise