Iaurt natural

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
redusa
Iaurt natural

Ingrediente

  • 2 l lapte nepasteurizat
  • 120 g iaurt natural / smantana

Mod de preparare

1. Intr-o oala non-aderenta punem lapte la la fiert.

2. Lasam apoi laptele sa se raceasca, dar nu complet, ci pana la temperatura de 37-38 grade Celsius (bagam un deget in lapte si daca nu ne frigem inseamna ca temperatura este optima).

3. Intr-un vas de ceramica (da' musai de ceramica) punem iaurtul/smantana (depinde ce alegeti), apoi punem laptele si amestecam.

4. Punem apoi capac vasului, il invelim cu niste prosoape curate si il lasam intr-un loc cald. Dupa 8-12 ore am obtinut un iaurt delicios pe care il vom pastra la frigider. Simplu, nu?!

Nota!

Il puteti pune la scurs (24-48 h in frigider) intr-o sedila si obtineti o branza extraordinara.

Pastrati mereu din precedentul cate 100 g de iaurt ca si "cuib" pentru a-l folsi la urmatoarea tura. ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise