Mai intai diluam iaurtul natural cu putin lapte proaspat, apoi turnam treptat si restul de lapte, omogenizand amestecul.
Mai întâi diluăm iaurtul natural cu puțin lapte proaspăt, apoi turnăm treptat și restul de lapte, omogenizând amestecul.
Îl turnăm în vasul multicookerului.
Așezăm capacul rotindu-l din poziția cu semn de lacăt deschis spre poziția cu semn de lacăt închis.
Supapa o lăsăm pe poziția deschis.
Conectăm aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de tensiune și setăm programul Yogurt.
Se va seta implicit o durată de 8 ore și temperatura LOW.
Mergem pe mâna aparatului și lăsăm setarea implicită.
Apăsăm butonul Start, iar pe ecran vom avea afișajul HEAT, pentru câteva minute, până când aparatul ajunge la presiunea dorită, apoi eliberează un semnal sonor și apare timpul setat pentru gătit.
După expirarea timpului setat, se aude din nou un semnal sonor, iar aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune se oprește, fără a mai trece de data aceasta pe modul de păstrare a alimentelor la cald.
Deconectăm aparatul de la sursa de curent, rotim capacul spre poziția deschis și scoatem vasul cu deliciosul iaurt.
Îl lăsăm să se tempereze 10-15 minute în cămară, sau pe balcon, apoi îl dăm la frigider pentru 1-2 ore înainte de a-l servi.
Nu este recomandat să umblăm la el până nu se răcește definitiv pentru că îi putem influența textura.
Răcindu-se la frigider, rămâne gros și nu se formează mult lichid, adică zer.
Textura iaurtului va depinde implicit și de tipul de lapte folosit, de consistența acestuia în grăsimi, etc.
Se poate prepara iaurt natural și fără a amesteca laptele cu un iaurt deja preparat, dar diferența este că va ieși mai puțin gros și se va forma mult zer. Vă spun asta din propria experiență, pentru că am preparat foarte des iaurt, mama mea având vacă la țară.
Sper să vă încânte această rețetă de Iaurt natural din lapte de vacă, preparat la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, dar, mai ales, sper să vă încânte aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune, despre care puteți afla mai multe urmând acest link: https://goo.gl/47BLsS.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii