Modul de preparare:
Punem năutul de cu seară în apă rece la înmuiat şi îl lăsăm până dimineaţa.
A doua zi golim apa şi îl punem într-o cratiţă cu apă caldă, adăugăm sare sau delicat, 1 ceapă tocată mărunt şi lăsăm să fiarbă timp de 10 minute.
Tocăm ceapa, usturoiul, ardeiul gras, mărarul, iar morcovul şi ţelina le dăm pe răzătoarea mare.
Într-o cratiţă, punem ceapa la călit şi când a devenit aurie, adăugăm puţină apă pentru a se înmuia şi amestecăm până se evaporă apa. Punem ciupercile şi celelalte legume, amestecând mereu. Când s-au înmuiat, dăm cratiţa la o parte.
După ce s-a fiert năutul, îl strecurăm, lăsăm să se răcească, apoi adăugăm usturoiul, legumele de mai sus (păstrând 2 linguri din compoziţie pentru ornat) şi pasăm cu blenderul, până devine o pastă fină. Luăm o lingură de lemn şi turnăm ulei, puţin câte puţin peste pasta de năut. Adăugăm mărarul şi omogenizăm.
Luăm un platou şi punem pasta de năut pe platou, deasupra punem cele 2 linguri de legume călite şi uniformizăm. Peste iahnie punem frunzuliţe de pătrunjel şi feliuţe subţiri de măsline.
O putem servi caldă sau rece cu murături, salată de varză acră sau varză crudă.
Poftă mare!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii