Se pune fasolea alba la inmuiat in apa rece, astfel incat boabele sa se umfle si se se fragezeasca, sa fiarba mai repede.
Se taie toate legumele si carnaciorii si se pun intr-o cratita, cu putin ulei, la prajit. Se adauga si o lingura de apa. Cand legumele sunt prajite, se ia cratita de pe foc, se pune boia, o lingura de faina, se amesteca bine si se pune din nou la foc. Se adauga boabele de fasole, si imediat 2-3 cani de apa, astfel incat apa sa depaseasca cu mult continutul din cratita. Se pune o legatura de patrunjel, putin cimbru uscat, 2-3 foi de dafin, piper, sare, vegeta, apoi se lasa la fiert la foc mic, cu capacul intr-o parte, nu ermetic, cel putin o ora. Cand boabele sunt aproape fierte si a scazut apa, se pune peste iahnie 0,5 l bulion (suc de rosii), se potriveste de sare, apoi la final se pune verdeata tocata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii