Fasolea se alege si se spala in cateva ape reci. Se lasa de seara pana dimineata la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa astfel ca fasolea sa ramana in permanenta in apa sau nu se mai lasa la inmuiat ci se pune la fiert in oala sub presiune.
Sfat: prima apa se arunca dupa ce a dat in clocot si se inlocuieste cu alta apa calda chiar fierbinte si se pune din nou la fiert de data aceasta cu legumele tocate marunt sau date pe razatoarea mica sau mare dupa cum preferati.(La fel se procedeaza si in cazul cand o puneti la oala sub presiune). Se adauga uleiul , sarea si piperul si se lasa la fiert la foc mic.Se amesteca din cand in cand ,iar cand scade si fasolea nu este inca bine fiarta se completeaza cu apa calda.
Cand fasolea este bine fiarta se adauga sucul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa rece. Se mai continua fierberea cateva minute, dupa care se pun foile de dafin, putin cimbru.
Se serveste cu verdeata deasupra alaturi de muraturi sau de salata sau se poate servi ca garnitura la orice fel de friptura, carnati prajiti, etc.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii