Patria acestei plante sunt padurile din Himalaia. In prezent din boabele de hrisca se pregatesc multe feluri de mancare, se utilizeaza in scopuri curative si este inclusa in dietele diferitelor maladii. Este bogata in proteine si glucide, contine o cantitate mica de lipide. La fel, in hrisca se gasesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciu, fierul, vitaminele din grupul B si rutina. Cel mai important, hrisca este o sursa de fier pentru organism. Includerea in ratia alimentara a terciului de hrisca cu lapte duce la cresterea nivelului de dopamina, contribuind astfel la inlaturarea depresiei. (P.O.)
1.Hrisca se curata de impuritati, se clateste, apoi se pune la inmuiat in apa si se lasa peste noapte.
2.Dimineata se scurge de apa si se pune in laptele incalzit si se da in citeva clocote.
3.Amestecam cu 2 lingurite miere, presaram putina scortisoara si terciul e gata.
Putem amesteca in terci si o banana.
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii