Hexagone cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Hexagone cu ciuperci

Ingrediente

  • Ptr hexagoane-aluat de foietaj
  • forma hexagonala
  • forma mai mica rotunda
  • ptr umplutura
  • 1-2fire de praz taiate rondele
  • 50 gr de unt
  • 750 gr de ciuperci proaspete sau congelate
  • 100 gr brinza galbena
  • 3oua
  • 170ml smantina
  • 1/2pahar de lapte
  • 1-2 lingurite de amidon de porumb

Mod de preparare

Din alautul de foietaj se scot hexagoane groase si in ele se face in mjloc cu o forma mai mica un rotund.Vezi putea vedea pe fotografii.

Se pun hexagoanele pe o tava cu pergament si se coc la 180 de grade-cuptorul incalzit dinainte-25-30 de minute pina se aureaza frumos .Scoatem tava din cuptor si apasam pe capac sa se lese in jos.Umplem cu umplutura de ciuperci si mai coacem 15 minute dupa care se pot servi.

Umplutura de ciuperci-Se topeste untul in tigaie si se prajeste prazul usor se adauga ciupercile se sareaza si se pipereaza la gust.

Intr-un bol se bat ouale bine se adauga smantina si laptele se da la gust si se adauga si brinza rasa.

Cind continutul din tigaie sa racit putin se adauga la oua se amesteca bine si daca este lichida se adauga 1-2 lingurite de amidon de porumb ca so intareasca.

Se pune cu o lingurita umplutura in hexagoane si se mai coace 15 minute.Sint foarte gustoase si aspectoase si sint bune ca un aperitiv sau gustare.Se pot servi caldute sau reci.Daca va raman se pot incalzi 1minut la microunde.

In acest gen sint si hexagoane dulci cu mere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise