Descopera reteta simpla si autentica de hering marinat, o conserva de peste facuta in casa, perfecta pentru pasionatii de preparate traditionale. Invata pas cu pas cum sa combini ingrediente proaspete si naturale pentru a obtine un gust inconfundabil, cu instructiuni detaliate care te vor ghida spre prepararea unei delicatese rafinate. Ideala pentru orice masa festiva sau pentru a adauga savoare meniului zilnic.
Se curata heringul (capul si aripioarele se arunca), se spala cu apa rece si se pune la congelat. Pregatirea heringului pentru marinare se face inainte de dezghetarea lui completa, pentru ca se taie mai usor.
Heringul se taie in medalioane (rondele) groase de 1,5-2 cm si apoi se tine la rece. Ceapa se taie solzisori, iar morcovul in rondele.
Apoi se prepara saramura pentru marinat astfel: se pune apa la fiert impreuna cu otetul, uleiul, sarea, ceapa, morcovul si condimentele. Se lasa sa clocoteasca 5 minute apoi se pune saramura la racit.
Intr-un vas se aseaza in straturi legumele, pestele si printre ele condimentele. Cand saramura s-a racit se toarna peste acestea astfel incat sa acopere tot si sa se marineze uniform.
Vasul se inchide ermetic si se pune la marinat in frigider o saptamana.
Se poate servi simplu, pe paine integrala, ca aperitiv sau se foloseste pentru prepaprea unor salate, cum ar fi salata de hering marinat cu oua fierte si ceapa rosie, salata de cartofi cu hering marinat sau diverse sandwich-uri. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii