Hering marinat. Reteta simpla de conserva de peste facuta in casa

Descopera reteta simpla si autentica de hering marinat, o conserva de peste facuta in casa, perfecta pentru pasionatii de preparate traditionale. Invata pas cu pas cum sa combini ingrediente proaspete si naturale pentru a obtine un gust inconfundabil, cu instructiuni detaliate care te vor ghida spre prepararea unei delicatese rafinate. Ideala pentru orice masa festiva sau pentru a adauga savoare meniului zilnic.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Hering marinat. Reteta simpla de conserva de peste facuta in casa

Ingrediente

  • 1 kg hering
  • 250 ml apa
  • 100 ml otet
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 2-3 boabe enibahar

Mod de preparare

Se curata heringul (capul si aripioarele se arunca), se spala cu apa rece si se pune la congelat. Pregatirea heringului pentru marinare se face inainte de dezghetarea lui completa, pentru ca se taie mai usor.

Heringul se taie in medalioane (rondele) groase de 1,5-2 cm si apoi se tine la rece. Ceapa se taie solzisori, iar morcovul in rondele.

Apoi se prepara saramura pentru marinat astfel: se pune apa la fiert impreuna cu otetul, uleiul, sarea, ceapa, morcovul si condimentele. Se lasa sa clocoteasca 5 minute apoi se pune saramura la racit.

Intr-un vas se aseaza in straturi legumele, pestele si printre ele condimentele. Cand saramura s-a racit se toarna peste acestea astfel incat sa acopere tot si sa se marineze uniform.

Vasul se inchide ermetic si se pune la marinat in frigider o saptamana.

Se poate servi simplu, pe paine integrala, ca aperitiv sau se foloseste pentru prepaprea unor salate, cum ar fi salata de hering marinat cu oua fierte si ceapa rosie, salata de cartofi cu hering marinat sau diverse sandwich-uri. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise