Hatif dulce de curmale alune si ciocolata. Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un prosop de hartie.
Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un prosop de hartie.
Se ia o forma de chec potrivita se tapeteaza cu aluminium si se unge cu putin unt.In robotul de bucatarie sau cu masina de tocat se macina alunele faina se adauga cacao si esenta de vanilie si se macina in continuare se adauga si curmalele si se amesteca pana totul devine o componenta lipicioasa si unita si deasemeni ciocolata cips//
Se aseaza componenta in tava sa fie unilaterala fara goluri si se preseaza putin cu lingura -si se da la rece ptr 15-20 de minute/
Glazura:
Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau la ben-marie si se toarna pe deasupra sa acopere toata suprafata compozitiei/
Se lasa la rece peste noapte si adoua zi se scoate din tava si se taie degete de acest dulce si se serveste.Se mentine foarte bine in frigider intr-o cutie inchisa sau in congelator.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii