Hamburger de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 chifle
  • 3 cepe de marime medie
  • un morcov mai mare
  • un borcan de 400 ml de fasole verde la conserva (sau boabe, daca preferati)
  • 5 linguri de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • o lingura de pasta de ardei rosu
  • 50 ml de bulion

Mod de preparare

Se iau chiflele si se decupeaza un capac in zona superioara a acestora, insa nu complet, astfel incat chifla sa poata fi inchisa la loc. Miezul se scobeste cu mana si se pune deoparte pentru mai tarziu.

Separat, intr-o cratita se pun 4 linguri de ulei la incins, iar cand este pregatit se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste putin, pana se patrunde usor ceapa, dupa care se adauga morcovul taiat felii foarte subtiri, sare, piper si pasta de ardei. Se pune capacul, putina apa daca este nevoie si se amesteca in permanenta. Dupa aproximativ 10 minute se adauga bulionul fasolea si se prepara pana cand legumele sunt bine patrunse.La final se adauga patrunjelul tocat marunt. Se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, dupa care se adauga miezul de paine rezultat din scobirea chiflelor. Daca este nevoie, preparatul se mai poate condimenta.

Cu compozitia astfel preparata se umplu chiflele, dupa care se aseaza intr-o tava de copt. Pe deasupra se freaca cu un catel de usturoi, pentru un gust subtil si se ung cu putin ulei, ca sa fie mai crocante. Se dau la cuptor maximum 10 minute si se por servi cu salata de varza sau cu mustar si ketchup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise