Haioș de casa. Reteta de haioșe explicata pas cu pas

Descopera reteta de haiose de casa, explicata pas cu pas! Afla cum sa prepari acest desert delicios cu aluat foietat si umplutura aromata in cativa pasi simpli si usor de urmat.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
ridicata
Haioș de casa. Reteta de haioșe explicata pas cu pas

Ingrediente

  • 800 g faina
  • 500 g osanza (untura)
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri smantana
  • 10 linguri vin sau apa minerala
  • 0 jumatate de lingurita de sare
  • magiun de prune
  • nuca macinata
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Este o delicatesa ungureasca, un foetaj delicat si delicios, cu multe foite, umplut cu magiun de prune, bun si gros, de casa.

Curatam osanza de pielite si o dam prin masina de tocat carnea. Daca nu avem osanza putem folosi untura de porc dar nu iese o prajitura atat de fina.

Luam 250 g din faina si pe care o omogenizam bine de tot cu osanza, apoi o impartim in 3 parti egale.

Din restul de faina cu galbenusurile, smantana, vinul sau apa minerala si sarea facem un aluat pe care il framantam bine.

Intindem foaia de aluat cam de 4 mm si o ungem cu untura cu faina cum se vede in imagini.

O impaturam cum se vede in poze.

Repetam operatiunea de trei ori.

Dupa fiecare data, punem aluatul in camara la rece, nu in frigider pentru ca se intareste prea tare si nu se poate lucra cu el.Il lasam in camara 15 minute.

La final intindem foaia cam de 7 mm grosime si o taiem in dreptunghiuri.

Umplem dreptunghiurile cu magiun sau cu nuca macinata amestecata cu zahar dupa gust (putem pune si coaja de lamaie rasa).

Pliem dreptunghiurile ca pe o carte si pentru a nu se deschide prea tare, le fixam cu cate o scobitoare.

Dam la cuptorul dinainte preincalzit cam la 180 de grade C pentru aproximativ 20-25 de minute pina se rumenesc deasupra.

Le scoatem din cuptor si fierbinti le punem pe o tava pentru ca lasa grasime in tava.

Dupa ce se racesc le pudram cu zahar pudra.

Este o prajitura mai pretentioasa dar deosebit de buna, care merita tot timpul acordat.

Incearca si reteta de baigli, prajitura Jerbo sau Kurtos Kolac. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise