Haios

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Haios

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 640g.faina,
  • 3 linguri smantana,
  • 3 galbenusuri,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 1 lingurita de sare,
  • 2 linguri otet,
  • apa minerala sau sifon;
  • In plus;
  • 240 g.faina,
  • 600 g. osanza(untura haios)

Mod de preparare

1. Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat si se pune compozitia obtinuta 30 de minute la rece.

2. Se amesteca osanza de porc cu faina si se imparte in 3 .

3. Se unge aluatul,pe care il intindem sub forma dreptunghiulara pe planseta infainata, de 3 ori cu osanza si il lasam dupa fiecare ungere 30 minute la rece.

Atentie!Se respecta acelasi sens de impachetare de 3 ori.

4. Dupa ultima ungere si repausul de 30 de minute, se intinde aluatul si se taie cu cutit fierbinte, incalzit la aragaz.Se taie in patrate, pe care le umplem cu gem de pruna si le pliem fara sa se apese marginile.Se coc 15 minute la 250 *C, apoi reducem focul la 180-200*C si coacem inca 5-10 minute.

Atentie!Prajitura se pune cu deschizatura spre interior, asa haiosul se va deschide foarte frumos in timpul coacerii.

5. Cand sunt scoase din cuptor, se lasa putin sa se racoresca si se dau prin zahar vanilat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise