Hachis Parmentier

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Hachis Parmentier

Ingrediente

  • 1 conopida sau 500gr congelata
  • 700gr carne tocata ( vita sau mix vita-porc)
  • 1 kg cartofi
  • 1 praz
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • cimbru
  • rozmarin
  • 100gr branza emmentaler rasa
  • unt sau ulei de masline pentru prajit
  • sare si piper
  • Pentru bechamel
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 70 gr unt
  • o cana cu lapte
  • 50 gr branza emmentaler rasa
  • nucsoara
  • 1 lingura pesmet
  • sare si piper

Mod de preparare

Fierbeti cartofii, adaugati un cub de unt, sare, piper si putina nucsoara si ii pasati. Adaugati laptele si oul si continuati sa pasati pana obtineti un piure fin.

Fierbeti conopida doar "al dente" si o treceti pe sub apa rece pentru a stopa gatirea.

Intr-o tigaie incingeti untul/uleiul ( eu am pus din ambele ) si prajiti prazul si ceapa pana devin transparente.

Adaugati carnea si prajiti pana aceasta prinde o culoare usor aurie. Condimentati daca este nevoie.

Intre timp pregatiti sosul bechamel.

Topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati apoi adaugati treptat laptele si branza rasa pana cand aceasta s-a topit si sosul s-a ingrosat ( dar nu foarte gros )

Condimentati cu un praf de nucsoara, sare si piper.

Asezati piureul in vasul pentru cuptor si turnati carnea deasupra.

Asezati bucatile de conopida iar apoi sosul bechamel.

Asezati branza rasa si pesmetul peste tot si dati recipientul la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand branza prinde o crusta aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise