Guvidele este un peste tare gustos,cu carnea alba,fara oase multe si fara solzi...Guvidele traieste mai mult in Marea Neagra,dar se adapteaza foarte usor si in apa dulce . Guvidele de apa dulce este deschis la culoare,albicios si mult mai mic ca dimensiuni .Zilele acestea a fost tata la pescuit guvizi de apa dulce in Lacul Siutghiol din statiunea Mamaia si a prins cca 3 kg intr-o ora...In fotografie o sa vedeti si un alt peste numit Regina si care are un gust la fel de bun...
Si sa va mai spun un secret...icrele de guvide sunt extraordinar de bune nu numai prajite,dar si preparate ...
Guvizii se curata,se spala,se sareaza si se lasa sa stea cca 20 de minute.Apoi,se sterg,se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc atat calzi cat si reci cu lamaie sau mujdei de usturoi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii