Gutuie coapta cu orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Gutuie coapta cu orez

Ingrediente

  • 3 gutui
  • 3 linguri orez
  • 1-2 linguri zahar
  • 1/2 pahar stafide
  • 3 linguri unt topit
  • 1/2 pahar de nuca.

Mod de preparare

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte.

Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera cu apa fierbinte si se tin 30 min, se trec prin strecuratoare.

Miezul de nuci se piseaza.

Se amesteca orezul, nucile, stafidele si zaharul. Cu acest amestec su umplu gutuiele. Se pun untr-o tava unsa cu unt si se coc in cuptor la un foc potrivit pana se rumenesc. Se servesc cu dulceata de visine sau coarne.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise