Gustare de Pasti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gustare de Pasti

Ingrediente

  • 4-5 morcovi
  • salată verde
  • pentru salata de mărar: 3 linguri smântână
  • sare, piper
  • 1 linguriță hrean în oțet
  • mărar
  • pentru salata de brânză: 2 linguri brânză de vacă
  • 1 lingură smântână
  • sare
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • oregano
  • pentru salata de ridichi:
  • 2-3 ridichi
  • 2 linguri de iaurt
  • sare, piper
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare

Este o gustare sănătoasă de Paști, copiii o să fie încântați să mănânce bețigașe de morcovi cu diferite salate condimentate.

Prima oară curățăm morcovii și le tăiem longitudinal, ca să obținem bețigașe.

Preparăm salatele:

-Pentru salata de mărar punem într-un bol toate ingredientele, smântâna, sarea, piperul, hreanul și mărarul tăiat mărunt și le amestecăm bine.

-Pentru salata de brânză amestecăm brânza cu smăntăna, cu uleiul de măsline și o condimentăm cu sare și oregano.

-Pentru salata de ridichi curățăm ridichiile și le radem prin răzătoarea fină. Adăugăm iaurtul, uleiul de măsline, zeama de lămâie și o condimentăm după gust cu sare.

Luăm 3 boluri mici și le umplem cu salatele astfel preparate. Le servim cu morcovii pe o farfurie mai mare tapetată cu salată verde.

Vă doresc poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise