Curatam guliile si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor sa fie cat mai subtiri. Pastram si miezul scobit.
Ceapa o curatam o taiem felii subtiri si o tragem putin la tigaie , apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul bine spalat. Condimentam si adaugam 1/2 legatura de marar verde tocat.
Umplem guliile cu aceasta compozitie si intr-un vas nonaderent punem miezul de gulii, asezand apoi guliile umplute. Printre gulii mai punem miez si frunze de salata sau gulii ( optional) pentru aspect.Presaram marar verde deasupra.Turnam apa sau supa de legume pina sa acopere 3/4 din gulii si le lasam sa fiarba acoperit la foc mic pina sunt fierte guliile si carnea.
Cand toate sunt fierte, adaugam iaurtul si lasam sa mai dea doar un clocot si mancarea este gata. Presaram putin patrunjel verde deasupra si putem servi guliile impreuna cu miezul guliilor si cu putina smantana, cine doreste.
Pofta mare sa aveti si sper sa va placa reteta mea, care este pur romaneasca.
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/gulii-umplute.html
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii