Gulas de peste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gulas de peste

Ingrediente

  • 400 gr file de peste
  • o ceapa mare sau doua mici
  • 1 catel de usturoi
  • putin ulei
  • 1 lingura de boia dulce
  • jumate de lingutita de boia iute
  • 125 gr rosii cherry
  • un ardei verde
  • 2 linguri pline de faina
  • 0,5 litru de zeama de legume
  • un varf de cutit de chimion
  • pentru dressing:
  • 3-4 linguri vin rosu
  • 2 linguri Creme Fraiche sau smantana

Mod de preparare

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm.

Se taie ceapa fideluta

Se preseaza prin presa usturoiul

Se taie ardeiul in in bucati subtiri

Se pune intr-o oala putin ulei in care se prajesc usor bucatile de peste, se scot bucatile de peste si se aseaza pe un servetel de bucatarie

Se mai adauga in oala putin ulei in care se prajeste ceapa si usturoiul auriu, cand ceapa si usturoiul s-au calit, se ia oala de pe foc se presara boiaua dulce si cea iute, se amesteca apoi, se presara faina se amesteca, se adauca ardeiul verde, taiat si chimionul spart in mojar, totul se stinge cu zeama de legume se amesteca continuu sa fiarba uniform (sa nu se formeze galuste de faina); cand da in fiert se reduce focul si se lasa 10 min la foc incet, se taie rosiile in jumatati si dupa cele 10 minute de fierbere se adauga bucatile prajite de peste, se mai fierbe inca 5-7 min ( nu se mai amesteca sa nu se sparga bucatile de peste.)

Se ia de pe foc se mai drege la nevoie cu sare sau dupa gust cu ardei iute.

Se adauga vinul rosu sec, se amesteca usor

Se serveste in farfurii si se pune deasupra Creme Fraich dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise