Curatam toate legumele.
Curatam toate legumele, le spalam si le taiem cuburi, punindu-le pe fiecare in alt bol. Ceapa o taiem solzisori.
Carnea o taiem in cuburi de 1,5-2 cm.
Aprindem focul afara si asezam ceaunul deasupra lui. Se poate face si intr-un vas pe aragaz, dar eu zic ca nu este asa de gustos.
Punem untura la topit. Untura este cea care da consistenta si savoare deosebita oricarui fel de mancare.
Adaugam apoi ceapa si o sotam pina devine sticloasa.
Adaugam cubuletele de carne de strut peste cepa sotata si amestecam pina cand carnea isi schimba culoarea,1-2 linguri pasta de gogosari , paprika iute, sare si piper proaspat macinat, adaugam peste carnea perpelita.
Punem acum si apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba cam o ora, pina cand carnea este patrunsa.
Intre timp, punem si niste crema iute de gulas, depinde de cat de iute vreti sa fie. Gasiti aceasta crema la hypermatketuri.
Mai adaugam apa atat cat gulyas vrem sa facem si punem zarzavatul sa fiarba.
Lasam sa fiarba cam 20 de minute, apoi adaugam cuburile de cartofi pe care le fierbem tot vreo 20 de minute.
In timpul acesta, pregatim galustele din faina.
Intr-un bol, spargem oul, adaugam faina, uleiul si sarea, apoi amestecam pina se face o pasta mai grosuta.
Rupem galustele cu lingura sau cu lingurita, (depinde de cat de mici vrem sa le facem) si le dam drumul in supa sa fiarba cam 5-10 minute.
Cand sunt gata fierte, luam ceaunul de pe foc si presaram patrunjel verde tocat, deasupra.
Gulasul nostru este gata acum, il putem servi.
Ma incanta gustul deosebit de savuros al carnii de strut.
Mai ales in supe sau ciorbe, am reusit sa-i descopar gustul apetisant .
Gulasul acesta este picant, dar daca nu va place aceasta, nu trebuie sa faceti cu paprika iute sau cu crema de gulas iute. Sunt si dulci.
Atunci, alaturi de acest gulas incantator, puteti servi ardei iute.
Pofta mare va doresc !
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii